Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Ώρα αφύπνισης : ΤΩΡΑ

Δυστυχώς η κατάσταση της Ελλάδας σήμερα επιδεινώνεται συνεχώς, κάθε λεπτό οδεύουμε προς την καταστροφή και το λυπηρό είναι ότι μπροστά στα μάτια μας παίζονται τα πάντα και εμείς ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.
Από που να αρχίσω..θα αναφέρω απλά κάποια τυχαία παραδείγματα μόνο και μόνο επειδή είναι επίκαιρα. Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν την καταστροφή και όλοι ασχολούνται με άλλα ντ' άλλων. Αυτές τις μέρες επικρατεί ο χαμός παντού στο διαδίκτυο για τους νόμους SOPA/PIPA και τον ACTA που ψηφίστηκε πίσω από την πλάτη μας και για το κλείσιμο του Megaupload. Όλοι έχουν πανικοβληθεί που δε θα μπορούν να κατεβάζουν πειρατικά από το διαδίκτυο και προσπαθούν να κινητοποιηθούν, ώστε να βρεθεί κάποια λύση.  Επίσης, όλοι χθες και σήμερα αναφέρονται στην τραγωδία της θύρας 7 που κόστισε τη ζωή σε 21 νέους πριν 30 χρόνια αφιερώνοντας άπειρες συζητήσεις περί του θέματος.
Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι τα 2 που ανέφερα είναι δύο αδιάφορα γεγονότα, εν αντιθέση υπό τις κατάλληλες συνθήκες είναι και τα δύο σημαντικά. Αρχικά η ελευθερία του διαδικτύου είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που μας προσφέρονται και αν λογοκριθεί θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τη δημοκρατία, ενώ εξ'ίσου σημαντική και άξια λόγου είναι και η τραγωδία των οπαδών του Ολυμπιακού ΑΛΛΑ ρε Έλληνα οποιασδήποτε ηλικίας, ο κόσμος καίγεται και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να ασχοληθείς με το ότι ο Παναθηναικός έχασε από τη Λειβαδιά και να βρεις ελαφρυντικά, να αποδώσεις φόρο τιμής μέσω του Facebook στα θύματα της θύρας 7 και να βρεις έναν εναλλακτικό τρόπο να κατεβάζεις τσάμπα; Ε όχι! είναι εξοργιστικό, τη στιγμή που γίνεται η συζήτηση για το νέο μνημόνιο που θα μας γονατίσει,ρίχνοντας το βασικό μισθό σε εξευτελιστικό βαθμό και θα κόψει τις συντάξεις ακόμα περισσότερο, να ασχολείσαι με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
Είναι εξοργιστικό λοιπόν, οι πολιτικοί της χώρας να μας κοροιδεύουν απροκάλυπτα, λέγοντας ότι δεν διάβασαν το προηγούμενο μνημόνιο πριν το υπερψηφίσουν αλλά και ότι κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τις πιο συμφέρουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ στην πραγματικότητα με τις νέες μειώσεις κόβεται ο 14ος με τον 13ο μισθό μαζί με ένα μέρος του 12ου, και παρ'όλα αυτά εμείς να καταναλώνουμε φαιά ουσία ασχολούμενοι με ανούσια πράγματα. Τί αλλο δηλαδή πρέπει να γίνει μέχρι να κατανοήσουμε την κατάσταση και να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε; Τα νέα μνημόνια που ψηφίζονται, με ό,τι συνεπάγονται δεν είναι σωτηρία για να μην πτωχεύσουμε (γιατί όπως πολυ σωστά είπε ο καθηγητής Γ. Βαρουφάκης "ένα κράτος δεν πτωχεύει, μια επιχείρηση πτωχεύει"), αλλά μονόδρομος για να χωθούμε βαθύτερα στην οικονομική ύφεση και να γίνουμε ακόμα μεγαλύτερα υποχείρια ώστε να επωφεληθούν οι δανειστές μας.
Για 'υτό ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε γιατί, αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, το τέλος είναι κοντά, και δυστυχώς δε μιλάω για το τέλος των υπαίτιων, αλλά για το τέλος της Ελλάδας όπως την ξέραμε και το δικό μας εν συνεχεία.

ΥΓ : αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε το άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος με μεγάλη σαφήνεια εξηγεί για το παλιό αλλά και το καινούριο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου