Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μαύρη Επέτειος



Με την συμπλήρωση φέτος των 10 χρόνων από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, σκέφτηκα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα και να παραθέσω κάποιες αξιοσημείωτες πληροφορίες. Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από 10 χρόνια "πάγωσε" ο πλανήτης από 4 συντονισμένες αεροπειρατείες που έλαβαν χώρα στην Αμερική.

Στις 8.45 το πρωί ένα αεροσκάφος της American Airlines με 92 επιβάτες προσκρούει στο βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ενώ περίπου ένα τέταρτο αργότερα ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας με 64 επιβάτες προσκρούει στο νότιο. Η τραγωδία όμως δεν έχει τελειώσει καθώς ένα τρίτο αεροσκάφος της American Airlines με προορισμό το Los Angeles και 64 επιβάτες προσκρούει στο Πεντάγωνο. Το τελευταίο αεροπλάνο που είχε καταληφθεί, της United Airlines αυτή τη φορά, ευτυχώς έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή κοντά στην Πενσυλβανία.
Στη συντονισμένη αυτή επίθεση κατά των Η.Π.Α σκοτώθηκαν γύρω στα 3000 άτομα μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και πυροσβέστες οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν.
Η τρομοκρατική αυτή επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου αποτέλεσε το έναυσμα/αφορμή για την εφαρμογή του δόγματος Μπους όπως ονομάζονται οι ενέργειες του τότε Προέδρου της Αμερικής George Bush για την πάταξη της τρομοκρατίας που περιελάμβανε τους προληπτικούς πολέμους, την τεράστια αύξηση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς καθώς και την εισβολή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Γύρω από αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα ωστόσο, μέσα σ'αυτά τα δέκα χρόνια ειπώθηκαν αρκετές θεωρίες συνομωσίας. Η επικρατέστερη είναι ότι οι Δίδυμοι Πύργοι δεν κατέρρευσαν από την πρόσκρουση των δύο αεροπλάνων αλλά από εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχε τοποθετήσει η κυβέρνηση ώστε να δημιουργήσει μια ελεγχόμενη κατεδάφιση. Ο ισχυρισμός αυτός έχει την βάση του στο ότι οι Δίδυμοι Πύργοι δε θα μπορούσαν ποτέ να καταρρεύσουν μόνο από την πρόσκρουση των αεροπλάνων και την ανάφλεξη των καυσίμων τους και αντίστοιχα δεν θα μπορούσε να καταρρεύσει τόσο γρήγορα το κτίριο 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, αφού δεν είχε χτυπηθεί ποτέ από αεροπλάνο, άποψη που έχει απήχηση και σε μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών. Ακόμα μια θεωρία συνομωσίας έχει αναπτυχθεί και για το χτύπημα στο πεντάγωνο, η οποία υποστηρίζει ότι το Πεντάγωνο δε χτυπήθηκε από αεροπλάνο αλλά από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τοποθεσία του κρατικού συστήματος. Ωστόσο αυτή η θεωρία φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερη βάση καθώς υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες και στο σημείο της πρόσκρουσης βρέθηκαν και αναγνωρίστηκαν με DNA  οι σωροί των επιβατών και του πληρώματος της πτήσης. Ακόμα μια θεωρία βέβαια υπάρχει και για την πτήση της United Airlines που υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο δεν έπεσε, αλλά καταρρίφθηκε από άλλο αεροπλάνο. Φυσικά, για όλες αυτές τις θεωρίες υπάρχει ο αντίλογος που τις διαψεύδει, χωρίς όμως να απαντάει σε ένα βασικό ερώτημα. Πώς η Αμερική, μια υπερδύναμη, άφησε 4 επιβατικά αεροσκάφη να αποκλίνουν από τις πορείες τους και να προσκρούσουν σε σημεία τεράστιας σημασίας για τη χώρα και φυσικά σε κατοικημένες περιοχές ;

Πάντως δε νομίζω να μάθουμε σύντομα για το τί είναι αλήθεια και τί όχι..όπως δε μάθαμε ποιος ή ποιοι βρίσκονταν πίσω από την δολοφονία του Κένεντυ έτσι δε θα ανακαλύψουμε και τώρα τα παρασκηνιακά γεγονότα πίσω από αυτό το "τρομοκρατικό χτύπημα" που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες αθώους πολίτες.

2 σχόλια:

Χρήστος Λαζαρίδης είπε...

Ήταν απλά η αφορμή για το χτύπημα στο Ιράκ!Πολύ σωστό!

aleksandros είπε...

kalesma se EMMEtzides...kanoniste kamia mpyra kopanoi,xathikame!

Δημοσίευση σχολίου