Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Λεφτά (για τη Eurovision) υπάρχουν

Εδώ και κάτι μέρες γίνεται σε όλα τα μέσα πανικός για την Eurovision. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα επέλεξε το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει σε αυτόν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευρωπαϊκό διαγωνισμό, η συμμετοχή στον οποίο θα της επιφέρει πολλά οικονομικά κέρδη και δόξα! Ε, συγνώμη έκανα κάποιο λάθος ,στο διαγωνισμό έπαθλο δεν είναι τα χρήματα που έχουμε τόσο ανάγκη, μήηηπως και καταφέρουμε ποτέ και αναστηλωθούμε σαν χώρα, αλλά αυτή η υπέρτατη τιμή του να λες " Βγήκα 1ος,2ος κοκ... στη Eurovision ". Νιώθω δέος μόνο που το σκέφτομαι, τέλος πάντων όμως δε θα αναφερθώ στην ποιότητα αυτού του show η οποία κατά τη γνώμη μου έχει αγγίξει πάτο αλλά στο κόστος του. Πιο συγκεκριμένα το πανηγύρι φέτος, εε η eurovision εννοώ, θα μας κοστίσει 600.000 euro περίπου. Δε λέω "μας" γιατί είμαι τόσο πατριώτης ώστε να με ταυτίζω με την Ελλάδα, αλλά γιατί για όσους δε το ξέρουν την ΕΡΤ την πληρώνουμε εμείς μέσω ενός ποσού που προστίθεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ, οπότε μπορεί να περνάμε δύσκολα αλλά τουλάχιστον χρηματοδοτούμε τη EUROVISION!
Δε σοβαρευόμαστε λέω εγώ, μισθοί και συντάξεις ψαλιδίζονται, η Ελλάδα φυτοζωεί για να καλυφθεί το έλλειμμα, κόβονται χρήματα από την παιδεία και από άλλους τομείς, αλλά η Eurovision σταθερή αξία. Μετά από όλη αυτή την κρίση που περνάμε σαν λαός το κράτος έκρινε ότι θα πρέπει να συμμετάσχουμε και φέτος στο διαγωνισμό σπαταλώντας χρήματα και ότι υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται για αυτόν. Βέβαια δίνουμε και μεις οι Έλληνες δικαιώματα, όταν χθες στον ελληνικό τελικό η ΕΡΤ σύμφωνα με στοιχεία έλαβε 85.800 ψήφους -τις λιγότερες μεν που έχει λάβει στην ιστορία του ο διαγωνισμός, χωρίς όμως να είναι μικρός αυτός ο αριθμός αριθμός- σημαίνει ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για την έκβαση του διαγωνισμού και στηρίζουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, ξοδεύοντας από το υστέρημα τους.
Επομένως την επόμενη φορά που η τρόικα θα επιβάλει μέτρα, όλοι εσείς που ενδιαφέρεστε τόσο για το διαγωνισμό και ίσως βρίσκετε προσβλητικά αυτά που λέω, μη βγείτε στο δρόμο να διαδηλώσετε, ούτε να ζητήσετε τα ρέστα από τους πολιτικούς, επειδή χάσατε χρήματα από τις περικοπές. Απλά απαντήστε ότι το τραγούδι του Λούκα Γιόρκα( του χθεσινού νικητή )"Watch my Dance" είναι μια απάντηση προς τους δυνάστες μας ότι δε θα λυγίσουμε και θα αντέξουμε "ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ"   - όχι δε το σκέφτηκα τώρα, έχει ειπωθεί και αυτή η άποψη στην τηλεόραση του Ελλαδιστάν -
Μου φαίνεται όμως ότι πολύ ασχολήθηκα και εγώ με αυτό το πανηγυράκι, το μόνο που θέλω πάντως είναι ως δια μαγείας να κερδίσουμε το διαγωνισμό φέτος και να αναγκαστούμε να τον φιλοξενήσουμε στη χώρα μας το 2012.
Τότε μήπως δε θα το κάνουμε λόγω κρίσης; ή μήπως ( σκέφτομαι εγώ σαν πονηρός δημοσιογράφος ) επιλέχθηκε σκόπιμα αυτό το τραγούδι για να μην υπάρχει περίπτωση να κερδίσουμε, επομένως πάμε τυπικά στο διαγωνισμό; ..μπαα δε νομίζω..καταστροφολογίες των δημοσιογράφων.

PS:12 points to...GREECE!

5 σχόλια:

Eirini Kafourou είπε...

Πάντως το show της επιλογής ήταν τραγικό, λες και γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω. Φαντάζομαι θα προσέλαβαν συνταξιούχους σκηνοθέτες για να μην πληρώσουν πολλά.. κάτι έκοψαν επομένως..
πολύ καλό άρθρο πάντως..

-aris- είπε...

Ότι έκοψαν,όντως έκοψαν..άκουσα ότι τα 600.000 είναι μείωση 50% or sth, αλλά και πάλι κατά τη γνώμη μου είναι ένα σεβαστό ποσό που καταναλώνεται άσκοπα στη eurovision, τη στιγμή ειδικά που κόβουν από όλους τους τομείς..

Ανώνυμος είπε...

EuroΒΥΖΙon για πάντα!Ελλάδα κάνε μα$ περήφανου$!

aleksandros είπε...

agapame eurovision!

Χρήστος Λαζαρίδης είπε...

tha travame ta eurovisi-a mas!!!

Δημοσίευση σχολίου